Sprider
 
Asfalteer kleine oppervlakken snel en efficient.
 
 
De Snelle en efficente machine die niet mag ontbreken in uw profecionele asfalteermachinepark. Met de Sprider kunt u snel en efficient zonder veel afval op een gemakkelijk en arbeidsvriendelijk manier asfalteer werkzaamheden uitvoeren.

 

Efficient en nauwkeurig.

Met de Sprider kunt u kleine oppervlakken efficienter asfalteren. Eigenlijk is het niet meer dan een kwestie van de spreidarm omlaag zetten om met het leggen van asfalt te kunnen beginnen. Met de Sprider kunt u exact de juiste hoeveelheden asfalt gedoseerd leggen op die plaatsen waar het nodig is. Hierdoor is er minder handwerk in de vorm van scheppen, uitspreiden en schoonmaken

 
Hogere Kwaliteit.
 
De sprider is volledig geisoleerd, wat inhoud dat de warmte voor lange tijd bewaard blijft. Dat maakt het eenvoudiger om het asfalt uit te spreiden en te walsen. De Sprider verhoogd dus niet alleen de capaciteit. ook de kwaliteit gaat omhoog. De isolatie zorgt ervoor dat het asfalt tijdens korte verplaatsingen en onderbrekingen in de spreidarm kan blijven zitten, zonder dat het stijf wordt. Bovendien gaat het asfalt door de isolatie minder gauw vastzitten en dat maakt het schoonmaken eenvoudig. Als de isolatie niet voldoende is, kan de Sprider worden voorzien van elektrische verwarming.
 
 
Flexibel
 
De Sprider kan door middel van een aantal verschillende specificaties van de transportarm op de wensen van de klant worden afgestemd. De reikwijdte kan varieren tussen de 4,3 en 5 meter. Wat inhoudt dat de spreidarm een 32 tot 50 m2 groot oppervlak kan bereiken. De spreidarm kan in transportstand hetzij verticaal worden gezet, hetzij in een hoek aan de laadbak worden vergrendeld. De verticale transportstand resulteert in een kortere equipage met meer tuimte voor een aanhanger. Terwijl de gehoekte stansportstand voor een iets betere vrijloop ten opzichte van de ondergrond zorgt.
 

 
 

Hoge capaciteit

De capaciteit bedraagt meer dan 30 ton per uur, wat de Sprider niet allen geschikt maakt voor handwerk, maar bijvoorbeeld ook voor het vullen van een fietspadmachine naast de rijbaan.

 
 
Radiografische bediening
 
Alle bewegingen en functies van de Sprider worden zeer nauwkeurig gestuurd via een speciaal ontworpen radiobesturing. Dezelfde radiobesturing kan ook worden gebruikt om de vrachtwagen te besturen. Mits deze is voorzien van het optionele ReCoDrive-aandrijfsysteem.
 
 
 

 
 
 

Eenvoudig te de- & monteren achter de kipper..

U Monteert de Sprider met een eenvoudige bevestigingshaak aan de meeste types laadbak, zowel met een ronde als een rechthoekige bodem. Dat maakt dat de Sprider in een paar minuten van de vrachtwagen kan worden losgekoppeld , zodat deze multifunctioneel inzetbaar is.


Sprider de Movie
 
Zie hier een demostratie film van de werking van de sprider.
 
klik op de foto hier naast om de film te starten.

Cup engineering kan ook een compleet gereed voertuig leveren geheel gereed als Sprider asfaltspreader.