Complete Sprider vrachtwagen:
 
Complete vrachtwagen voor het vervoeren van een Sprider.
Cup engineering kan complete vrachtwagens leveren voor het vervoeren van een Sprider of het transport van asfalt. We kunnen een complete vrachtwagen leveren of voortbouwen op een door de klant geleverd chassis. Wij werken onafhankelijk van chassisfabrikanten of asconfiguratie.

Voordelen van een complete Sprider-wagen
De voordelen van de aanschaf van een complete vrachtwagen van SpriderMaskiner zijn onder meer:
  • Eenvoud: SpriderMaskiner levert een complete en rijklare vrachtwagen, zodat de klant tijdens de bouw slechts met één partij te maken heeft. De klant hoeft zich niet te bekommeren om coördinatie en transporten tussen diverse bij de opbouw betrokken partijen.
  • Technische inhoud: onze opbouw is één van de lichtste die er zijn, hetgeen een grote nuttige last oplevert. Wij bouwen alle hydraulica zoveel mogelijk in en creëren zo een stabiel systeem met geringe verliezen en een eenvoudige installatie.
  • Financiën: een opbouw van ons is kostenefficiënt en wordt verkocht voor een vaste prijs, zonder toeslagen achteraf.
  • Betrouwbaarheid: wij garanderen een vrachtwagen met een opbouw waarbij getest is of alle deelsystemen op elkaar zijn afgestemd.
  • Milieu: de hoge nuttige last en een op zijn taken berekend hydraulisch systeem maken de vrachtwagen energiezuinig en daardoor milieuvriendelijk.
De opbouw van de vrachtwagen
De vrachtwagen krijgt een lichte, halfronde, geïsoleerde laadbak, die op een vast kiepframe wordt geplaatst. Alle vrachtwagens worden voorzien van ReCoDrive-buitenbediening. Ter afdekking dient een hydraulisch bestuurd, enkelzijdig geopend afdekzeil met vezeldoekisolatie.Volvo FE als Sprider-wagen
SpriderMaskiner bouwt bij voorkeur complete vrachtwagens voor het vervoeren van een Sprider en doet dat op elk willekeurig chassis, maar omdat we ernaar streven de nuttige last te optimaliseren hebben we een lichte voorkeur voor het FE-model van Volvo.

Reden daarvoor is dat de Volvo FE het lichtste chassis is dat er voor vrachtwagens met een totaalgewicht van 26 ton is te krijgen, terwijl het tevens voldoet aan hoge eisen aan kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort. Met de Sprider aangekoppeld kan een Volvo FE 15 ton laden, wat gelijk is aan of hoger is dan de nuttige last van veel vierassige vrachtwagens. Tegelijkertijd is een drieassige Volvo FE een aanzienlijk lagere investering.

Het kleinere en lichtere chassis biedt daarnaast voordelen in de vorm van lagere bedrijfs- en onderhoudskosten, een betere mobiliteit en een beter milieuprofiel.