ReCoDrive is een systeem om de Trucks op afstand radiografisch te kunnen bedienen. Zowel rijden als sturen behoort to de mogelijkheden.
Het is opgebouwd uit een versnellingsbak die om de cardanas van de vrachtwagen is gemonteerd, direkt achter de versnellingbak of ter hoogte van het hanglager / tussenbak, alsmede uit een motor op de stuurkolom voor de besturing. De bediening gebeurd radiografisch welke de mogelijkheid heeft tot integratie van belangrijke functies van de opgebouwdemachine. 
ReCoDrive systemen worden veelvuldig toegepast op speciaal ingericht vrachtautocombinaties welke een machine en een chassis combineren. Dit met als doel de arbeidsefficentie te verhogen en de Arbo omstandigheden te verbeteren.
Te denken valt aan de volgende toepassingen:
Sprider, zandzuigers, belijningsmachines, rijplaten leggen, zaagmachines, hoogwerkers, vacuumwagens, bermonderhoudsmachines, petro chemische reinigings machines, wegonderhoudsmachines, enz.
 
Efficiënt en ergonomisch
ReCoDrive, omdat de vrachtwagen over korte afstanden of lange afstanden kan worden verplaatst zonder dat de chauffeur telkens in en uit de cabine hoeft te klimmen verbetert dat de werkomgeving van de chauffeur en het is goed voor knieën en heupen. Tevens bespaart u met dit systeem in veel situaties een medewerker.

Sprider en ReCoDrive
 
Veel van de in Zweden werkzame Sprider machines zijn uitgerust met het ReCoDrive systeem daar het bewezen heeft de arbeidsefficentie te verhogen.
De Sprider kan eenvoudig worden geïntegreerd met het ReCoDrive systeem, doordat beide met dezelfde radiobesturing kunnen worden bediend. De radio-ontvanger kan het beste op de vrachtwagen worden gemonteerd, zodat ReCoDrive ook kan worden gebruikt als de Sprider niet wordt gebruikt.

Veiligheid
 
De trucks welke zijn uitgerust met een ReCoDrive aandrijfsysteem worden voorzien van een beveiligingsysteem zodat, als er zich iets voor het voertuig bevind het voertuig een voorwaarschuwing geeft en in nood situaties automatisch stopt.
Tevens is het systeem uitgerust met de beveiliging dat er niet normaal gereden kan worden zolang de ReCoDrive versnellingsbak nog ingeschakeld is.
 
Verkoop
ReCoDrive wordt verkocht binnen Nederland, België en Duitsland door Cup Engineering. Voor vragen en toepassings mogelijkheden neem contact op met Bart Cup, bartcup@cupengineering.nl of +31 6 24478130.
Installatie kan door ons verzorgd worden of in overleg met u worden uitgevoerd.  

eisen aan een Recodrive Truck
 
Nederlandse Folder ReCoDrive systeem
 
 
 
 

    
" frameborder="0" allowfullscreen>